Kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen

Kære alle,

Vi er en lille nystartet virksomhed som producerer Danmarks “måske” bedste flødeboller. Vi havde været igang i knap 3 måneder da vi fik et anmeldt besøg af Fødevarestyrelsen.

Mod alle ods endte dette besøg med en “sur smiley”, noget som under normale omstændigheder er totalt ødelæggende for en nystartet virksomhed. Det groteske i situationen er at det i princippet intet har med selve produktet at gøre, ej heller hygiejne, eller håndtering af flødebollerne, og slet ikke kvaliteten. Men udelukkende på grund af en manglende information på ingredienslisten/varedeklarationen. Der skal stå at produktet indeholder allergener, hvilken jeg ikke var opmærksom på. Men som omgående selvfølgelig blev rettet. Det skal dertil siges at vi kun havde solgt til en lille lokal butik, som havde fået udleveret en ingrediensliste. Ifølge butikken blev der ikke spurgt ind til ingredienser fra en eneste kunde.

Marcipan indeholder mandler = allergener
Callebaut chokolade indeholder soya = allergener

Den fejl kostede den nette sum af kr 20.000 i bøde.

Dette alene kostede os en “sur smiley”.

Dagen Kys er et håndlavet kvalitets produkt hvor vi anvender de absolute bedste råvarer. Vi producerer under sikre forhold, hvor alle krav til hygiejne og håndtering overholdes – Så du kan trygt nyde Dagens Kys uden risiko:)


Mvh,
Bente Østergaard